Látják, hogy mit nézel

Somogyi Eszter, Népszabadság Online

A dolgozó besétál az irodába, bekapcsolja a számítógépet, és a reggeli kávé mellett átfutja az interneten a híreket, a moziműsort vagy éppenséggel a lakáshirdetéseket. Valószínűleg nem gondol arra, hogy munkaadója nyomon követheti netes kóborlásait.

Az Egyesült Államokban egy irodai alkalmazott évente átlagosan ötezer dollárral rövidíti meg munkaadóját pusztán azzal, hogy munkaidejéből legalább napi egy órát tölt nem munkával kapcsolatos internetezéssel – derül ki egy friss felmérésből. Érthető, hogy az ellenőrzésre, az internetes barangolások visszaszorítására újabb és újabb szoftverek állnak a cégvezetők rendelkezésére.

Bár Magyarországon még nem készült felmérés,Spiller László, a Kelly Services Hungary Kft. IT-tanácsadója szerint nem véletlen, hogy hazánkban is mind több, elsősorban amerikai gyökerű vállalat dönt a kémszoftverek alkalmazása mellett. – Az Európai Unió tagállamaiban a tengerentúlon hatályosnál szigorúbb szabályozás védi a munkavállalók jogait, de a munkaadónak még a hazai törvényi környezetben is számos lehetősége van a dolgozók ellenőrzésére.

http://nol.hu/gazdasag/lap-20081120-20081120-35

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s