Újabb erdei kalandok

Ismét eljött a szombat és mi újra futni mentünk. A megelőző hét 3 napján erre készültem és 6 kilométeres távokkal edzettem a megpróbáltatásra. Elneveztük az útvonalat a három kilátó próbájának, amelyet sikerrel teljesítettünk.

Esténként futottam egy-egy órát, laza, sík terepen, kisebb emelkedőkkel, nyugodt tempóban. Nem akartam magam széthajtatni, mert tudtam, hogy a hétvége kemény lesz.

Aztán eljött a szombat reggel, amelyre Márk barátommal már egy hete vártunk. Felszerelkeztünk, bemelegítettünk és indultunk. Bár a Balaton-átúszás elmaradt, futáshoz az idő ideális volt. Az első öt perces bemelegítő szakasz után eljutottunk a Lóczy-barlanghoz, ahonnét felfutottunk a Jókai-kilátóba, majd ráállván a kék keresztre, eljutottunk a Koloska-sziklákig. Itt áttértünk a zöld csíkra, mely egyenes felvitt bennünket a Noszlopy-kilátóba.

Visszafelé a Koloska-völgynek mentünk. Elfutottunk a Koloska-csárdáig, majd ráálltunk a zöld és a kék keresztre, amely ismét felvitt minket a Jókai-kilátóba.

Innét az útvonal elnevezése: “három kilátó”.

Közben fényképeket készítettem, amelyeket lassanként fel is töltök a Panoramio-ba.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

De nézzük a futás statisztikáját.

1 óra 53 perc alatt 16 kilométert futottunk, kemény hegyi viszonyok között. A mellékelt grafikon jól mutatja a terepviszonyokat. Elsőként nagyjából 150 méter tengerszint feletti magasságról kellett feljutnunk 315 méterre. Ezután jött a pihentető szakasz, majd 200 méterről felküzdöttük magunkat 322 méterre. Aztán megint “pihentünk” és ismét 200 méter körüli magasságból futottunk fel 315 méterre. Aztán megint lazább szakasz jött lefelé, persze itt meg arra kell vigyázni, hogy nehogy megsérüljünk. Tehát végig nagyon emberpróbáló volt a terep.

A rendszeres felkészülés meghozta az eredményt és látván, hogy képesek vagyunk keményebb útvonalak leküzdésére is, terveink között szerepel egy még az eddigieknél keményebb próba végrehajtása is.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s