Adecco IT Academy – Sajtóközlemény

Adecco IT Academy, Nyitó előadás, 2011. november 8.

Sajtóközlemény

Hatalmas érdeklődés övezte az Adecco IT Academy nyitó előadását, melyet 2011. november 8-án tartottak az Adecco központjában, az Átrium Park Irodaházban.

Fülöp Zsuzsa, az Adecco Magyarország közvetítési üzletágának igazgatója, nyitó beszédében kiemelte, hogy a kezdeményezés egyedülálló és jövőbemutató a magyar piacon. A rendezvény exkluzív jellegű, hiszen a legjobb IT szakembereknek teremt fórumot a szakmai alapú eszmecserére. Fülöp Zsuzsa elmondta, hogy a személyzeti tanácsadók piacán csak azok maradnak meg, akik elkötelezik magukat a szakmai alapú minőségi tanácsadás mellett és komoly hozzáadott értékkel bíró szolgáltatásokat nyújtanak. Az Adecco IT Academy nemcsak előremutató, hanem értékteremtő rendezvénysorozat kíván lenni.

A nyitórendezvény előadója, Smulovics Péter a Morgan Stanley-től, a világméretű bank által használt alkalmazások működési alapjaiba nyújtott betekintést. A cég budapesti irodájában közel 350 IT szakember dolgozik a pénzügyi informatika legkülönbözőbb területein. Smulovics ezen alkalmazási területek széles skáláját mutatta be, beleétve a nagy sebességű tőzsdei kereskedés IT fejlesztésre kifejtett hatását, a Morgan Stanley Cloud és Grid stratégiákkal kapcsolatos nézeteit, valamint hogy az IT fejlesztés hogyan válhat kulcsfontosságú versenyelőnnyé a cég számára. A prezentáció felkeltette a résztvevők érdeklődését, és annyi kérdést, vitapontot generált, hogy két órával túlnyúlt az eredetileg tervezett időtartamon.

Az Adecco IT Academy nyitó előadásán rengeteg műhelytitokról volt szó, amely számos kérdést és sokszor élénk vitát generált, melyet záróbeszédében Spiller László, az Adecco Magyarország vezető tanácsadója úgy értékelt, hogy „azt kapták amit vártak” és 2012 februárjában biztosan lesz folytatása az Adecco Magyarország által indított kezdeményezésnek. „Olyan sok partnerünk jelezte, hogy szeretne előadókat küldeni az Adecco IT Academy előadásaira, hogy várólistát kellett felállítanunk és a jelentkezőkkel is hasonló a helyzet.” – mondta Spiller.

Az előadást követően kisorsolták az Adecco Magyarország által felajánlott karrier tanácsadás nyertesét, majd a hivatalos programot álló fogadással egybekötött interaktív beszélgetések követték az Adecco tanácsadóival.

Hozzászólás