Karriermenedzsment – Bemutatkozás

Bemutatkozás

2007-ben, tíz év szoftverfejlesztési gyakorlat megszerzése után úgy döntöttem, hogy pályafutásomat tanácsadói és üzleti vonalon folytatom. Olyan lehetőséget kerestem, ahol szakmai tapasztalatomat kombinálhatom az emberi erőforrás menedzsment és az üzleti élet iránti érdeklődésemmel és ahol intenzíven lehet használni az angol nyelvet. MBA tanulmányaim csak erősítették bennem azt az elhatározást, hogy tanácsadóvá váljak, méghozzá olyan szakértő tanácsadóvá, aki nem csak ismeri az informatikai álláspiac világát, de maga is többéves nemzetközi gyakorlatot szerzett, mint szoftverfejlesztő. Azóta több ezer interjút folytattam le különböző szintű és szakterületű jelöltekkel az informatika világából és jelenleg az Adecco Group vezető tanácsadójaként dolgozom.

Mindemellett természetesen az üzletfejlesztésben és új partnerek felkutatásában is tevékenyen és sikeresen vettem részt, mely lehetővé tette számomra, hogy több száz döntéshozóval kerüljek kapcsolatba. A kapcsolatfelvételen túl azt tartom a legkomolyabb eredménynek, hogy olyan nagy nemzetközi cégeknek közvetítettem IT szakembereket, mint a Morgan Stanley, az IBM, a UPC, az Accenture, a Continental, az Ericsson, a SAPA, hogy csak azokat a neveket említsem, akik a LinkedIn-en is nyilvános ajánlásokat írtak rólam .

A sikeres üzletfejlesztés és a partnerek kiszolgálása mellett az jelentette számomra a legnagyobb élményt, hogy fiatal informatikusoknak tarthattam szemináriumokat és előadásokat olyan intézményekben, mint a Gábor Dénes Főiskola, a Zsigmond Király Főiskola, a Budapesti Műszaki Egyetem, a Pannon Egyetem, a Széchenyi István Szakközépiskola, Hatvan, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Miskolci Egyetem, és a Kecskeméti Főiskola GAMF Kara.

Ez a blog valójában 2007 óta tartó IT toborzási tapasztalatom összefoglalása, továbbá küldetésem beteljesülése, amelyet így fogalmaztam meg internetes naplómban, tanácsadói pályám kezdetekor:

“Célom, hogy tehetséges IT szakembereket segítsek abban, hogy megtalálják álmaik állását, és vállalatokat segítsek abban, hogy megtalálják a számukra értékes emberi erőforrást”.

Spiller László Adrián